Geen widgets gevonden in de zijbalk
Salarisadministratie

Salarisbetalingen aan werknemers moeten steeds opnieuw worden gedaan, wat erg tijdrovend is, vooral als u weinig of geen ervaring heeft met payroll. Tijd die je waarschijnlijk liever aan andere dingen besteedt. Door het payrollproces te optimaliseren, kunt u de tijd die u hier regelmatig aan kwijt bent aanzienlijk verminderen. Het zorgt er ook voor dat je niets vergeet.

Creëer een standaard salarisbetalingsproces

Het ontwikkelen van een vaste procedure voor de salarisadministratie maakt het proces een stuk eenvoudiger. Leg deze procedure bijvoorbeeld vast in een handleiding met een bijbehorende checklist die bij elke salarisbetaling stapsgewijs kan worden doorlopen. Zo is in één oogopslag duidelijk wat er moet gebeuren om een ​​correcte salarisbetaling te krijgen, voorkomt u fouten en eventuele moeilijkheden bij eventuele wijzigingen en ontevredenheid van de medewerkers omdat hun salaris niet correct is. Je moet een keer investeren in het maken van deze checklist, met tijd of misschien geld als je het maken van de checklist uitbesteedt, maar je hebt er daarna nog lang plezier van. Een andere extra tip is om aparte checklists te maken voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld een checklist als je het werk verlaat.

Gebruik een online systeem

Om onnodig papierwerk of het krijgen van papieren voordat u met de salarisadministratie kunt beginnen, te voorkomen, kunt u het beste werken met een online systeem als Shiftbase voor tijd- en vakantieregistratie. Door simpelweg alle benodigde gegevens op één plek te registreren, maakt u de tijdregistratie voor de salarisbetaling een stuk eenvoudiger. Kijk ook of er processen zijn die je kunt automatiseren zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Sluit je systemen aan

Als u een online urenregistratiesysteem heeft, moet u ervoor zorgen dat dit gekoppeld is aan uw salarissoftware. Dit voorkomt dat gegevens handmatig moeten worden ingevoerd, wat tijdrovend en foutgevoelig is. Zo hoef je alleen maar te controleren of alles in orde is voordat je het salaris betaalt.

Blijf op de hoogte

Zorg dat je op de hoogte bent van wijzigingen in loonheffingen, bonussen en andere belangrijke salarisdata en dat je op de hoogte blijft. Zo kunt u deze wijzigingen direct in het online systeem doorvoeren en hoeft u achteraf geen correcties door te voeren. Dit bespaart u veel tijd en geld, omdat de kosten van sommige fouten aanzienlijk kunnen zijn.

Salarisadministratie uitbesteden

Als u vindt dat het beheren van de salarisadministratie te veel tijd en energie kost, kunt u er ook voor kiezen om het uit te besteden aan een professional. Zo heeft u alle tijd voor uw bedrijfsactiviteiten en weet u zeker dat de uitbetaling van salarissen aan medewerkers op tijd geregeld wordt.