Geen widgets gevonden in de zijbalk
Robot Stofzuiger

Zijn robot stofzuigers duur in gebruik en moeilijk te bedienen?

Stroomverbruik en technologie

Doordat de robot stofzuiger beduidend minder stroom verbruikt dan een conventionele stofzuiger, bespaart dit op stroomkosten. Sommige robots werken ook zonder zak, dan hoeft alleen de opvangbak te worden schoongemaakt, wat de bedrijfskosten van het kopen van nieuwe zakken bespaart. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om de robot stofzuiger te bedienen, het is vrij eenvoudig en kan door iedereen worden uitgevoerd. Bij de meeste stofzuigers heb je de keuze uit verschillende reinigingsprogramma’s. Sommige hebben een programmeerbaarheid van de tijden waarop stofzuigen moet plaatsvinden. Ook andere dagelijkse programmering is hier mogelijk. En anderen hebben een afstandsbediening om de stofzuiger specifiek over vuile oppervlakken te sturen.

Allergiepatiënten en eigenaren van gezelschapsdieren

Robotstofzuigers zijn vooral populair bij eigenaren van gezelschapsdieren, omdat je het verwijderen van dierenharen en het extra veroorzaakte vuil nauwelijks kunt bijhouden. Houd er echter rekening mee dat de stofzuiger een grote vuilbak heeft waardoor de stofzuiger niet zo snel vol raakt. Zijborstels zijn ook van groot voordeel, aangezien de haren de neiging hebben om in de hoeken te blijven hangen en een vacuümrobot zonder zijborstels hier geen goede resultaten zou kunnen behalen. Dierenhaar verstopt zich ook graag onder meubels. Schoonmaken met een platte stofzuigerrobot die onder het meubel kan schuiven is hier goud waard.

Robotstofzuigers zijn zeker geschikt voor mensen met allergieën. Wel moet je letten op een goed HEPA-filter dat de uittredende lucht reinigt van fijne stofdeeltjes. Een ander voordeel voor mensen met een allergie is dat ze niet in de kamer hoeven te zijn als de robotstofzuiger de oppervlakken schoonmaakt. En zo worden eventuele rondvliegende stofdeeltjes gespaard. En wanneer er nog iemand is die de container van de robotstofzuiger leegt, dan kan de robotstofzuiger een echte “allergievriend” worden.

Nadelen van de robotstofzuiger

Robotstofzuigers op eiken vloerplanken Als u veel tijd heeft en vaak thuis bent, kunt u beter geen robotstofzuiger gebruiken. De apparaten hebben veel tijd nodig om schoon te maken en maken in deze tijd veel lawaai. Hier is het logischer om een ​​cilinderstofzuiger te kiezen en deze vervolgens, indien nodig, selectief te stofzuigen. Andere nadelen zijn:

Rondslingerende draden

Dit is natuurlijk een probleem voor de vacuümrobots. Enerzijds kan het apparaat gemakkelijk in de kabel verstrikt raken of vast komen te zitten. Dit is vooral een probleem voor vacuümrobots met een laag vermogen. Vacuümrobots met een hogere prestatie kunnen zichzelf meestal bevrijden. Sommige apparaten herkennen kabels ook als een obstakel en draaien gewoon om. Dit betekent dat het gebied achter de kabel niet wordt schoongemaakt. Rondslingerende kabels worden idealiter vooraf vastgebonden of via kabelgoten naar de rand van de ruimte gebracht.

Hoge tapijten

Het schoonmaken van een hoogpolig vloerkleed is ook een probleem. De meeste robotstofzuigers hebben problemen met over de rand van het tapijt lopen. En de meeste robotstofzuigers kunnen niet goed overweg met een tapijt als stofzuigoppervlak. Het schoonmaken zelf levert dan vaak niet het gewenste resultaat op door de lage zuigkracht. Hier bevindt zich soms stof en vuil in de diepere delen van het tapijt. Daarentegen zijn tapijten met een korte pool meestal geen uitdaging voor de robotstofzuiger.

Kosten voor aanschaf

Het is duidelijk dat de aanschafprijs van een “redelijke” vacuümrobot hoger is dan die van een conventionele cilinderstofzuiger. Er zijn natuurlijk toestellen met een aanschafprijs van rond de €100, maar bovengemiddeld moet je niet verwachten. Over het algemeen kan worden gezegd dat duurdere vacuümrobots superieur zijn aan goedkopere apparaten op het gebied van obstakeldetectie, levensduur van de batterij en duurzaamheid, evenals grondige reiniging.

Gerelateerd bericht