Geen widgets gevonden in de zijbalk

Rotan meubelen voor in de tuin

Wie van klassiek houdt, gebruikt graag buitenmeubels van rotan. Vooral rond rotan doet denken aan zomervakanties, witte stranden en exotische landen. Het natuurproduct van de Oost-Aziatische rotanpalm staat bekend om zijn robuustheid en stabiliteit. De lage dichtheid van de lianen, die meestal met de hand worden verwerkt, zorgen er ook voor dat ze licht zijn – ideaal voor iedereen die zijn meubels graag spontaan verplaatst. Een bijzonder pluspunt: rotan is een van de meest duurzame materialen ter wereld. Dit betekent dat u bij de aankoop van uw meubelen ook aandacht besteedt aan milieubescherming en duurzaamheid. Door zijn natuurlijke vormgeving is rotan een klassieker onder de tuinmeubelen en goed te combineren met andere materialen. Maar let op: als het rotan meubel vaak wordt blootgesteld aan vocht en vocht, wordt het broos. In de herfst en winter en in de zomer bij slecht weer moeten ze daarom beschut worden zodat ze weerbestendig zijn. Ook hier zijn meubelbeschermfolies helaas niet voldoende. Als je geen wintertuin of schuurtje hebt om hem onder te zetten, blijf dan met je handen af ​​van dit klassieke tuinmeubel.

Natuurlijke stijl: houten meubelen voor terras en tuin

Houten tuinmeubelen hebben een vergelijkbare natuurlijke stijl. Vooral teak, acacia en eucalyptus zijn populair. Teak is extreem slijtvast en vraagt ​​weinig onderhoud. Hij kan bij weer en wind buiten staan, maar dit verandert natuurlijk van kleur. De bijzondere robuustheid is ook merkbaar in de prijs. Hier staat teakhouten meubelen bijna onbetwist aan de top van de prijsschaal. Acacia overtuigt ook met een uniek design en een levendige structuur. De hardhouten boom inspireert met een mooie nerf. Veel fabrikanten verwerken de natuurlijke scheuren en knoestgaten niet. Dit geeft het meubel een zeer individuele uitstraling. Niet alleen het uiterlijk, maar ook het robuuste karakter overtuigt veel kopers. Acacia tuinmeubelen zijn geschikt voor iedereen die van de drukte van de tuin houdt.

Eucalyptus is niet alleen populair bij de koala’s: het is ideaal voor iedereen die zijn tuinmeubelen niet wil impregneren. Door het hoge gehalte aan oliën in het hout zijn ze goed beschermd tegen vocht en vuil. De veelal lichtrode tot lichtbruine kleur past uitstekend bij bloeiende planten en kleurrijke heesters. Pluspunt: Eucalyptus tuinmeubelen zijn doorgaans goedkoper dan andere houten meubelen.

Of het nu teak, acacia of eucalyptus is: houten tuinmeubelen zijn robuust en passen dankzij het natuurlijke design op bijna elk balkon en elke tuin. Met uitzondering van teakhouten meubelen geldt: Bescherm uw houten tuinmeubelen tegen vocht. Zelfs als de houten meubels geglazuurd zijn, kunnen lange douches het materiaal aantasten. Dus als je geen opbergruimte hebt, koop dan bij aankoop geschikte beschermhoezen.

Een sterke aanwezigheid: tuinmeubelen van metaal

Bijzonder opvallend: tuinmeubelen van aluminium, roestvrij staal of ijzer. Metalen meubelen overtuigen vooral door hun edele glans. Aluminium is bijzonder weer- en corrosiebestendig en overtuigt ondanks zijn lage gewicht door zijn hoge stabiliteit. Tuinmeubelen van aluminium zijn snel te verplaatsen en toch robuust. De meubels kunnen ook zonder aarzelen op zachte ondergronden worden gebruikt, omdat ze minder snel wegzakken dan tuinmeubelen van andere metalen.

Als je van minimalistisch en modern houdt, kies dan voor tijdloze klassiekers van roestvrij staal. De look is vooral spannend als je de meubels mixt met een combinatie van zacht textiel en natuurlijke materialen. Roestvrij staal overtuigt ook door zijn hoge UV-stralingsbestendigheid. Dit betekent dat roestvrijstalen meubelen slechts licht opwarmen bij blootstelling aan zonlicht. IJzeren meubelen zijn een musthave voor alle nostalgici en liefhebbers van Engelse tuinen. Het materiaal presenteert zich graag in een sierlijk barok design. Meubels in deze stijl zijn het perfecte accessoire voor romantische tuinen en mooi ingerichte balkons.

Unieke vormen en kleuren: kunststof tuinmeubelen

Als je denkt aan de typische tuinmeubelen van de jaren zeventig als je denkt aan kunststof meubelen, dan heb je het mis: of het nu designmeubels zijn of uit de discounter – kunststof maakt indruk met zijn unieke vormen en kleuren. De productie is relatief eenvoudig. Hierdoor kunnen producenten snel inspelen op trends. Hou je van modern en heb je een zwak voor extravagante designs, dan zit je hier goed. Ze zijn licht, robuust en zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor ze geweldige metgezellen zijn voor warme zomerdagen.