Geen widgets gevonden in de zijbalk
IJs

Als het gaat om het maken van ijs, rijst een cruciale vraag: IJsmachine JA of NEE? En: met of zonder compressor?

Bereid het ijs zonder ijsmachine

Als je wat tijd en geduld hebt, kan ijs ook gemakkelijk zonder ijsmachine worden bereid. Behalve het invriesproces verandert er niets aan de ingrediënten en de fabricagestappen. Het is belangrijk om het basismengsel af te koelen tot koelkasttemperatuur, dus het is het beste om het basismengsel de dag van tevoren te bereiden en het een nacht in de koelkast te laten afkoelen.

Je kunt de gekoelde ijsmassa nu in een grote, eveneens voorgekoelde kom doen en deze circa 1 uur in de vriezer invriezen. Een metalen schaal is hier het beste, omdat deze de kou zeer snel geleidt en zo zorgt voor een perfecte ijskristalvorming. De bevroren ijsmassa moet vervolgens met een lepel of spatel romig worden geroerd. U moet dit proces een paar keer herhalen (ongeveer elke 20-30 minuten). Het ijs is nu echt romig door de lucht in te slaan. Dit zorgt voor perfect ijs, zelfs zonder ijsmachine – ijs leuk maken!

Bereid het ijs met de ijsmachine

Het aanbod aan ijsmachines is groot. Maar welk apparaat je ook kiest, de voorbereiding is heel eenvoudig. Zodra je het basismengsel volgens het recept hebt afgekoeld tot koelkasttemperatuur (+5°C), hoef je het alleen nog maar in de ijsmachine te gieten en een beetje geduld te hebben. Na korte tijd heb je een perfect luchtig, luchtig en romig ijs! Het duidelijke voordeel van een ijsmachine is dat het ijs constant wordt geroerd terwijl het bevroren is. Het resultaat is altijd zeer romig en zonder tijdrovend roeren! Je krijgt de typische consistentie als je het afgewerkte ijs uit de ijsmachine ongeveer 1 – 2 uur in de vriezer bewaart.

IJsmachines met geïntegreerde compressor

  • IJsmachines met geïntegreerde compressor genereren zelf volledig automatisch koude. De temperatuur daalt continu tijdens de ijsproductie en blijft constant laag.Hoog comfort omdat voorkoeling niet nodig is Spontane ijsbereiding mogelijk Op één dag kunnen meerdere soorten ijs worden geproduceerd (continubedrijf mogelijk)
  • Romiger ijs dankzij een krachtigere motor (100 tot 180 watt)
  • Hoge aanschafkosten (150 tot 1.000 euro)
  • Hoge kwaliteit IJsmachines met koelunit bestaan ​​uit een gemotoriseerd roermechanisme en een dubbelwandige ijscontainer voor de ijsmassa.
  • De koelvloeistof bevindt zich tussen de binnen- en buitenschaal van deze kom.
  • De ijsemmer moet daarom ongeveer 12 uur in de vriezer worden ingevroren bij minimaal -18°C voordat er ijs wordt geproduceerd.
  • Omdat de koelvloeistof na verloop van tijd zijn koelvermogen verliest, kan het ijs na het roeren nog enkele minuten in de koelkast worden geplaatst.