Geen widgets gevonden in de zijbalk
Ijsselmeer

Familievakantie in Zeeland

Zeeland is een echte insidertip voor een gezinsvakantie! De zon schijnt hier veel, de stranden bestaan ​​uit fijn zand, de kust loopt langzaam af zodat kinderen veilig zandkastelen op het strand kunnen bouwen en in het water kunnen spetteren. Waar ligt Zeeland? Zeeland is een regio in het zuidwesten van Nederland en de hoofdstad is Middelburg.

Daarnaast kom je daar al snel de naam Vlissingen tegen – want daar ligt de bekendste en meest bezienswaardige zeehaven van de regio. Ook voor kinderen is het klimaat in Zeeland bijzonder aangenaam: ook in de zomer is het er niet ondraaglijk warm. De mooiste stranden voor een familievakantie in Nederland zijn in Oosterduinpad, Westerduinpad en Flaauwe Werk von Ouddorp.

Er zijn speeltuinen en ouders kunnen ontspannen bij strandpaviljoens, bij Flaauwe Werk kun je zelfs bij eb zeehonden zien zonnebaden en brullen. Oostkapelle moet u ook aanspreken voor een gezinsvakantie in Nederland: op minder dan 2 kilometer van de stad zijn brede, schone stranden waar u kunt rijden, vliegeren en surfen – dus plezier voor het hele gezin staat volledig op het plan.

Familievakantie op Texel

Op naar het eiland! Texel is erg populair bij gezinnen en groepen – niet voor niets, want er is veel te doen op het grootste van de West-Friese eilanden. Naast zon en zand is er natuurlijk de Waddenzee, het strandverzamelmuseum, klimpark en kartbanen. Daarnaast is de natuur bijzonder divers en mooi. Het eiland Texel is 23,7 km lang, 9,6 km breed en heeft een oppervlakte van 169,82 vierkante kilometer. Een goed formaat voor een familievakantie in Nederland op een eiland.

Familievakantie aan het IJsselmeer

Lieve, mooie IJsselmeer, je bent misschien geen zee, maar als vakantieregio ben je toch perfect. Beste IJsselmeer, je bent een enorm zoetwatermeer in Nederland, je kunt je vermaken zonder eb en vloed.

Het IJsselmeer is ontstaan ​​door de drooglegging van de polders rond het huidige meer. Er werden ook kunstmatige dijken aangelegd. Tegenwoordig is het IJsselmeer 2 tot 6 meter diep en populair bij de lokale bevolking en vakantiegangers. Vooral zeilers houden van het 1000 vierkante kilometer grote IJsselmeer. Makkum, Lemmer en Urk behoren tot de populairste vakantieoorden aan de enorm lange ‘kust’. Lemmer is een klein stadje met slechts 10.000 inwoners.

Watersport is hier erg belangrijk, want er zijn perfecte omstandigheden voor elke sport. Makkum is zelfs een beetje dunbevolkt met 3300 inwoners. Het ligt direct aan de dijk naar de Noordzee en wordt vooral bezocht door windsurfers. Er zijn ook verschillende zeilhavens en een enorme camping. Ook is er een groot natuurgebied bij het dorp, waar je veel vogels kunt zien. Urk is een bijzondere zeldzaamheid, namelijk een voormalig eiland en tevens de oudste gemeente van de provincie Flevoland. Het IJsselmeer is om meerdere redenen ideaal voor een gezinsvakantie in Nederland: Strand en natuur liggen direct naast elkaar en bieden een grote afwisseling voor kinderen. Bij hun eerste pogingen tot watersport kunnen de kinderen heerlijk sporten en de prachtige vakantieparken zijn een ander pluspunt voor gezinsontspanning.

Met het gezin naar Gran Canaria

Ga jij liever verder weg omdat je de zongarantie wilt vergroten? Overweeg dan eens vakante met kinderen naar Gran Canaria. Dit Spaanse eiland staat garant voor 300+ dagen per jaar zon. Daarnaast zijn er tal van mooie stranden en genoeg activiteiten voor kinderen. Ook zijn er verschillende accommodaties die uitermate geschikt zijn voor kinderen. Wil jij dus gegarandeerd zon op je vakantie? Kies dan voor een vakantie op Gran Canaria!

Korting

De vakantie wordt nog leuker met de kortingskaart voor dagjes uit en evenementen van nappas.nl. Dat is nu eens een kortingskaart waar je echt blij mee zult zijn.