Hij zit lekker om de pols en kost soms ruim boven de 1000 euro: over de Apple Watch zijn de meningen verdeeld. Fitnessfans waarderen de tracker, terwijl consumentenadvocaten waarschuwen voor onzorgvuldige omgang met gezondheidsgegevens. Het is de smartwatch die al enige tijd op nr 1 in de smartwatches top 5 staat.
De Apple Watch is nu aan zijn zesde editie toe. Het begon allemaal met een smartwatch die als extra display voor de iPhone vooral berichten en herinneringen van de smartphone liet zien. Inmiddels is het uitgegroeid tot een gezondheidsgadget met sensoren voor het monitoren van lichaamsfuncties en bewegingen van de drager.
Smartwatch en gaan we in op de verschillende functies. Ook onderzoeken we de vraag of de Apple Watch een toekomst heeft in de vorm van een gezondheidsgadget.
Het horloge werd al vroeg door Apple geadverteerd dat het niet alleen iets was dat je op je arm draagt, maar dat het deel uitmaakte van degene die het draagt. Met deze “belofte” riep de smartwatch echter ook al in een vroeg stadium dataprotectors ter plaatse. Deze waarschuwing is vandaag nog steeds geldig, maar met een smartwatch ontkom je er niet aan dat de gegevens ergens moeten worden opgeslagen (en dus onvermijdelijk uiterlijk door de smartphone-back-up in iedereen Meestal komt het in de cloud terecht) , het is dus alleen een kwestie van aan welke fabrikant je je data toevertrouwt – en dat is uiteindelijk een kwestie van smaak.
Typisch Apple: stijlvol design, kinderspel in gebruik
Allereerst is de Apple Watch één ding boven alles: een volkomen normale smartwatch. Het kan inkomende berichten weergeven, afspraken beheren, foto’s en video’s weergeven, apps openen, de iPhone gedeeltelijk op afstand bedienen, maar ook de hartslag en beweging van de drager meten Herkennen van kwalen. Veel andere smartwatches kunnen dit allemaal ook. Dus wat maakt de Apple Watch zo speciaal?
Het is waarschijnlijk de filosofie achter het product. Apple was een van de eerste computerfabrikanten die zich richtte op de behoeften van gewone gebruikers. De focus van productontwerp heeft altijd gelegen op gebruikerservaring – met andere woorden, de gebruikerservaring. Met andere woorden: het gebruik van Apple-producten moet leuk zijn – en vooral dankzij hun intuïtieve bruikbaarheid. In het geval van de Apple Watch is dit absoluut waar: iedereen die een iPhone kan gebruiken, kan het horloge zonder problemen direct gebruiken. Ook de configuratie is eenvoudig: sinds iOS 8.2 is een Companion-app voor de smartwatch op de iPhone een integraal onderdeel van het besturingssysteem. Roep eenvoudig de horloge-app op uw smartphone op, houd het display van het horloge voor de camera en volg de getoonde stappen – en u bent klaar om te gaan.